Barion Pixel

Telefon:

+43 670 608-6208

Nyitva tartás:

Egyeztetés szerint

Telephely:

2668 Patvarc, Gyarmati út 29.

    • Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

kek

A kék hamisciprus gondozásáról lesz szó ebben a cikkben, hogy mire figyeljünk oda és hogy gondozzuk megfelelően ezt a gyönyörű növényt.

Az elültetett növényeket rendszeresen gondozni kell, hogy azok szépek maradjanak. Ez nincs másképp a kék hamisciprusnál sem.

Ez a növény szereti a nedvesebb talajt, de nem szabad túlöntözni sem. Tavasszal vagy ősszel, ha nincs megfelelő mennyiségű csapadék, akkor hetente egyszer kiadósan öntözzük meg. Nyáron illetve a nagy melegekben hetente két vagy három alkalommal öntözzük. Amennyiben homokos földbe vagy kötött talajba vannak ültetve akkor gyakrabban ellenőrizzük a talaj nedvességét.

Egy növény sokkal ellenállóbb a betegségekkel és a kártevők ellen, ha egészséges. A kék hamisciprus is igényli a megfelelő tápanyag utánpótlást. Tavasszal jutassunk a gyökérzónába hosszú lebomlású műtrágyát, ami egész éven elfogja látni a növényt a számára szükséges tápanyaggal. E növény törzsétől körülbelül 30-40 cm sugarú körben fúrjunk 4-5 lyukat a földbe és a gyártó által előírt mennyiséget ebbe a lyukakba szórjuk bele, majd a lyukakat temessük be. A lyuk mélysége körülbelül 5-8 cm legyen. Használhatunk ezen felül még lombtrágyát is amit kézi vagy háti permetezővel is kijuttathatunk a dózisok betartása mellett persze.

Tavasszal és ősszel lemosó permetezéssel megelőzhetjük a betegségek kialakulását valamint a kártevők megjelenését. A lemosó permetezés tartalmazzon gombaölőt, bogarak és atkák elleni szereket. Amennyiben év közben úgy látjuk, hogy a növényünk megbetegedet vagy megtámadta valami akkor ezeket a növényvédő szereket használjuk.

Télen amennyiben hosszú ideig nincs csapadék és nagyon száraz a föld akkor fagymentes napon öntözzük meg őket. Havazás esetén a levelekről óvatosan távolítsuk el a havat. Vigyázva, hogy a növény ne sérüljön meg. A hó súlya alatta az ágak sérülhetnek vagy akár le is törhetnek. 

A leírtakat betartva nagyon szép és egészséges növényeink lesznek.