Barion Pixel

Telefon:

+43 670 608-6208

Nyitva tartás:

Egyeztetés szerint

Telephely:

2668 Patvarc, Gyarmati út 29.

    • Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

kek2

Chamaecyparis Iawsoniana Columnaris ahogy mi hívjuk Kék hamiscirus. Ebben a cikkben az általános tudnivalókat írom le növényről.

Chamaecyparis Iawsoniana Columnaris a ciprusfélék családjába tartozik. Kaliforniában és Orgegon déli részén őshonos.

Nagyon szép kékeszöld színe van melyet télen is megtart. Karcsú kúpos alakú, tömött lombozatú. Közepes erősségű a növekedése, megfelelő körülmények között évente körülbelül 30 centimétert nő. A végleges magassága 8-10 méter szélessége 1,5-2 méter. Földben nem nagyon válogat, de a tápanyag dús nedves talajt még erőteljesebb kékes színnel valamint gyorsabb növekedéssel meghálálja. Napos vagy félárnyékos helyre ültessük. A magyarországi klímát jól bírja nem fagyérzékeny.

Az öntözésre figyeljünk oda, a szárazságot nem nagyon szereti, felkopaszodhat. Tavasszal és ősszel amennyiben nincs csapadék hetente egyszer, de akkor jó alaposan öntözzük meg. Nyáron illetve a kánikulákban hetente kétszer vagy háromszor jó kiadósan öntözzük meg.

Lehet nyírt vagy nyíratlan sövényt nevelni belőle, mivel tömör lombozatú. A nyírást jól tűri, ennek hatására még jobban besűrűsödik. Zárt sövény esetén az ajánlott tőtávolság 50-60 cm. 

A gyönyörű színével igazi színfoltja lehet a kertünknek.

A kék hamisciprust ugyan úgy ültetjük mint a smaragd tuját erről itt olvashat.