Barion Pixel

Telefon:

+43 670 608-6208

Nyitva tartás:

Egyeztetés szerint

Telephely:

2668 Patvarc, Gyarmati út 29.

    • Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

szabadgyokeru_tuja

Ebben a cikkben a szabdgyökerű tuják vásárlásával, ültetésével kapcsolatosan fogok írni, mire kell figyelni mit tartsunk be.

Általában a tujákat, tiszafákat, örökzöldeket vagy földlabdásan vagy cserépben tudjuk megvásárolni, azonban van olyan lehetőség is, hogy szabadgyökerűként vásárolhatjuk meg. Igazából ez nem elterjedt mód, de így is lehetne vásárolni.

A szabadgyökerű növényeknél nagyon fontos az , és igazából ez a kulcsa mindennek, hogy a gyökérzet ne száradjon ki. Amennyiben a gyökérzet kiszárad onnantól kezdve a növény nem fogja tudni felvenni a vizet és a tápanyagot és tönkre megy. Tehát nagyon figyeljünk oda, hogy a vásárlás után a gyökérzet ne száradjon ki. Lehetőség szerint a lehető leggyorsabban ültessük el. Amennyiben nem áll módunkba elültetni azonnal akkor ezeket a növényeket vermeljük az ültetésig. Ássunk egy árkot amibe helyezzük bele a növényeket majd temessük vissza az árkot. Fontos hogy a föld nedves legyen, ha tovább tároljuk így a növényeket akkor rendszeresen öntözzük azokat.

A szabadgyökerű tuják esetében az ár mindig kedvezőbb mintha földlabdásként vagy cserépben neveltet vásárolnánk ez a nagy előnye. A hátránya az, hogy sérülékenyebb a növény. Egy kis odafigyeléssel mindegyik növény meg fog eredni. Fontos, hogy a gyökérzet semmiféleképpen ne száradjon ki! Az ültetés után 2 naponta locsoljuk kb. 2 hónapon keresztül és utána is fokozottan figyeljünk az öntözésre.

szabadgyökerű tuják ültetéseről itt olvashat.