Barion Pixel

Telefon:

+43 670 608-6208

Nyitva tartás:

Egyeztetés szerint

Telephely:

2668 Patvarc, Gyarmati út 29.

    • Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Babérmeggy Novita (Prunus Laurocerasus Novita)

350 Ft–tól

Mennyiségi kedvezmények:

Tálcás kínálat

Mennyiség
5-10 cm-es
10-30 db
350
31-60 db
300
61 db-tól
250

Konténeres kínálat

Mennyiség
15-20 cm-es
10-30 db
800 Ft
31-60 db
750 Ft
61 db-tól
700 Ft

Szabadgyökerű kínálat

Mennyiség
20-40 cm-es
10-30 db
31-60 db
61 db-tól
Törlés!
Törlés!
Cikkszám: N/A Kategória:

Babérmeggy Novita / Prunus laurocerasus Novita

A Novita babérmeggy egy igen gyorsan növő, sűrűn elágazó, felálló ágrendszerű és gömbölyded alakú örökzöld. A fényes tojásdad alakú levelei 10-14 cm hosszúak, színe világosabb zöld. Apró fehér virágai április-májusban nyílnak. A termése nyár végére feketednek be , melyek emberi fogyasztásra alkalmatlanok, mérgezőek. A Novita fajta jól bírja a fagyokat (-20, -25 fok ).

Napos, félárnyékos helyre ültessük. Minél több az árnyék annál ritkább lesz ez az örökzöld. Talajban nem válogat, de az üde, laza szerkezetű és tápanyagban gazdag földben fejlődik a legjobban. Szárasság tűrő, de a csapadékmentes időszakban a rendszeres locsolást meghálálja .

A nyírást kifejezetten jól tűri. Összefüggő sövény telepítése esetén az ültetési tőtávolság a 60-70 cm így gyorsan össze függő felületet lehet kialakítani.

A növényeket ősszel és tavasszal gombaölő és bogarak ellen permetezzük meg minimum 2 szer. A két permetezés között maximum 10-14 nap teljen el. Szükség szerint a tünetek megjelenésekor ismét végezzük el a permetezést.

A babérmeggyeket nem kell naponta öntözni. Tavasszal ősszel vagy hűvösebb időkben elég 2 hetente egy alkalommal, viszont akkor jól be kell öntözni. A melegekben is elég hetente 1 szer, de akkor kiadósan öntözni. Lehetőleg locsoláskor a tövekre kerüljön a víz és ne nagyon érje a levelüket így a gombásodás esélyét lényegesen csökkentjük. Lehetőleg a locsolást a reggeli órákba végezzük el, így a víz gyorsabban szárad fel. A gombásodást elősegíti a nedves, párás környezet. A frissen ültetett növényeknek a begyökeresedéséig gyakran adjunk vizet, de vigyázzunk a túl öntözésre. A tápanyagutánpótlásról se feledkezzünk meg. Tavasszal, ősszel a tövekhez adhatunk érett marhatrágyát ezt meg fogják hálálni vagy március végén április elején dolgozzunk be a földbe hosszú lebomlású műtrágyát amely egész évben ellátja tápanyaggal. Lehet lombtrágyát is használni . Mindkét esetben nagyon fontos, hogy a dózisokat betartsuk, mert megégethetjük a növényeket rosszabb esetben tönkre is mennek.

A fiatal, kisebb növényeket érdemes tavasszal a fagyok elmúltával megmetszni valamint július vége felé újra visszavágni. Magasságából veszíteni fogunk, de viszont később egy nagyon szép, dús szerteágazó növényünk lesz. Az idősebb növényeket lehet évente egyszer nyírni de a két nyírás jót tesz nekik is.

Tömeg N/A
Kiszerelés

Konténeres, Szabadgyökerű, Tálcás

Méret

15-20 cm, 20-30 cm, 30-50 cm, 5-10 cm