Barion Pixel

Telefon:

+43 670 608-6208

Nyitva tartás:

Egyeztetés szerint

Telephely:

2668 Patvarc, Gyarmati út 29.

    • Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

t1

iszafa Hillii egy közepesen gyors növekedésű örökzöld. Talajban nem válogatós, de a tápanyag dús közeget szereti. Teljesen tél álló a szárazságot elviseli, de a rendszeres öntözést gyorsabb növekedéssel halálja meg. A szó jó értelmében vett viszonylag igénytelen növény. Betegségekkel és kártevőkel szemben ellenálló. Termést nem hoz, mint minden tiszafa ennek is minden része mérgező.

Nagyon szép egybefüggő falat lehet belőle nevelni, nyírott vagy nyíratlan formában. A tiszafa Hillii sövény kiváló zaj, porfogó és belátás gátló. Sövény telepítése esetén az ültetési tőtávolság 50-60 cm. 

Ültetése

Cserepes vagy földlabdás növény vásárlása esetén a földlabdától kb 2-3 szor nagyobb gödröt ássunk, a szabadgyökerű növény esetében pedig kb 3-4 szer nagyobbat , mind átmérőre és mélysége. A gödör aljára kerülhet érett marhatrágya vagy pelletált marhatrágya. A trágyát egy körülbelül 8-10 cm vastag földréteg fedje. Jól locsoljuk be, ezután helyezzük bele a növényt ekkor kerüljön egy réteg föld a gödörbe ( kb. 5-6 cm ) ezt jól döngöljük meg majd alaposan locsoljuk meg. Ezt a folyamatot addig ismételjük míg a gödör fel nem töltődik földel.A gödörbe mindig porhanyós föld kerüljön. Fontos, hogy a növény ne kerüljön mélyebbre a föld alá mint ahogy nevelkedett. A földlabdás és a cserepes növények esetében a földlabda teteje szineljen a gödör tetejével. A szabadgyökerű növényeknél pedig a szár világosabb színű ami már nem a föld alatt volt. Az ültetés után készítsünk földből úgynevezett tányért ami a víz elfolyását megakadályozza majd isméttelten jól locsoljuk meg. A frissen ültetett növények földje a begyökeresedésig mindig legyen nedves.

Gondozás

Taxus Media Hillii / Tiszafa Hillii egy igen szép dekoratív, kiváló sövény növény. Igénytelen növény, de, hogy a szépségét megőrizzük gondozni kell.

Tavasszal és ősszel 2 szer kapjon gomba és rovarölő permetezést a két permetezés között ne teljen el több mint 14 nap. 

A frissen ültetett növények esetében a föld ne száradjon ki a begyökeresedésig ez kb 1-2 hónap. A már begyökeresedett növényeket aszályos időben elég 7-10 naponta egyszer, de akkor kiadósan megöntözni. A nyári nagy kánikulában is elég hetente 2 szer. Ezzel az öntözési technikával a növényt arra ösztönözzük, hogy a gyökerei mélyebb rétegekbe fejlődjön így a tápanyagot és a vizet is könnyebben veszi fel.

A nyírást kifejezetten jól viseli. Tavasszal vagy nyár vége felé a hajtás növekedése után nyírjuk meg. Ezzel egy igazán tömör sövény falat fogunk kapni.

Érdemes a tápanyag utánpótlásról gondoskodni. Tavasszal kapjon hosszú lebomlású műtrágyát ami egész évben ellátja tápanyaggal. Kaphat még levéltrágyát ezzel kiegészítve a tápanyagozást. Fontos , hogy tartsuk be a gyártó által javasolt dózisokat. Különben a növény tönkre is mehet. Ősszel kapjon őszi műtrágyát ami segít a növénynek a tél átvészelését, nitrogén tartalmú műtrágyát ne adjunk!!!