Barion Pixel

Telefon:

+43 670 608-6208

Nyitva tartás:

Egyeztetés szerint

Telephely:

2668 Patvarc, Gyarmati út 29.

    • Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

tuja_kerben

Ebben a cikkben leírom azt, hogy a növény vásárlásnál mire figyeljünk oda, hogy a vétel után ne érjen minket meglepetés.

A növényeket mindig megbízható helyről vásároljuk, mert nagyon könnyen betudunk vinni a kertünkbe nemkívánatos betegségeket illetve kártevőket, amik megfertőzhetik a már elültetett növényeinket. Érdemes olyan növényeket vásárolni, amit az országban nevelnek, mert ezek a növények a hazai klímához már hozzászoktak. A növény vásárlása előtt döntsük el, hogy milyen növényeket szeretnénk és a kert adottságaihoz mérten válasszunk.

Fontos hogy ismerjük a föld ph értékét savas semleges vagy lúgos. Növényfajtánként eltérő, hogy milyen földet szeretnek. Értelemszerű, hogy a savanyú talajt kedvelő növények a lúgos földben csak szenvedni fognak és könnyen tönkre is mehet. Otthon is tudjuk ellenőrizni a föld ph értékét mégpedig úgy hogy ecetbe beleszórjuk a földet és ha pezseg akkor lúgos.

Természetesen mindig egészséges és szép növényeket vegyünk. vásárláskor nézzük a növény levélzetét, törzsét gyökerét. Amennyiben ezek egészségesek akkor nyugodtan vásároljuk meg. Ellenben ha barnás, feketés a levélzet vagy nagyon ritka a fajtához képest, ragacsos, fehéres akkor semmi féleképpen ne vásároljunk onnan, mert a növény beteg.

Óvatosan vegyük ki a cserépből a növényt, az nem baj, ha kissé száraznak tűnik a föld, de ha viszont porzik és annyira ki van száradva, hogy töredezetnek tűnik az nagyon nem jó. Azt jelenti, hogy a növényeket nem rendszeresen és alaposan öntözik. A gyökérzetet is nézzük meg a sok fehér vagy a világos barna friss gyökérzet jót jelent, egészséges a növény. Az se baj, ha a gyökérzet kicsit kilóg a cserép alján. Viszont ha nagy mennyiségű gyökérzet lóg ki az azt jelenti, hogy a növény kinőtte a cserepet és nem törődtek az átültetésével.

Érdemes átgondolni a vásárlást, még akkor is ha az árak nagyon kecsegtetőek, ha a növények nem kellően vannak gondozva,nem szépek.